Mentalsjukhuset Fasta paviljongen den mörka sidan.

Jag hade länge velat göra ett litet fotoprojekt om fastapaviljongen i säter , Efter några besök där och lite efterforskning och en stor hjälp från museet med tidsenliga kläder så började jag mitt arbete tillsammans med Lina,linda, amanda och anja. Min tanke var att ge en bild av en patient som fanns på paviljongen och en liten bild av dennes liv i ljus och mörker och längtan efter ljuset på andra sidan . Jag visar dom mörka bilderna nu , jag har inte bestämt än om det är dom här och om dom ska se ut så här när dom är klara. Jag har satt min namn på dom för jag har lagt ut dom på facebook. Det här var nått helt nytt för mej och det har vart lärorikt att få göra detta projekt för jag har lärt mig en massa nya saker om kameran oxå. alla bilder är tagna med mitt fasta 50.

En del av dom bilderna som jag har tagit och det finns en del till=) Kul sak att få göra och tanken är ju inte att förlöjliga någon utan mer efter tanke. Jag har själv ett intresse och lärt mej en hel del om psykvården förr och området skönvik. så för den delen har detta projekt vart lärorikt och kul att dokumentera området för ju mer man grävde så kom ju det fram en hel del solskens historier oxå om stället vilket är viktigt att komma ihåg för man faller lätt in på den mörka sidan och nu när jag har kommit en bit på väg så vet jag ju det fanns en ljus sida oxå... så den andra delen av detta projekt så finns det bilder av den ljusa sidan med.

mvh

peter

Inlagt 2012-01-01 21:31 | Läst 5296 ggr. | Permalink
Kanonbilder Peter! Jag har varit på besök på Säter för ett par år sedan, intressant. Fyra mil härifrån har vi systerinstutionen till Säter, i Västervik. Hur som helst tycker jag du har fått väldigt bra bilder. Gillar speciellt 1, 2 och 3. God fortsättning!
Svar från Thordur   2012-01-01 21:45
Tack Tina=) har vart väldigt kul att få göra denna del och halv vägs in i projektet så ångrar jag mej inte man har lärt sig en hel del om vår psykhistoria=)
önskar dig detsamma=)
mvh
peter
Tissanova   2012-01-01 21:48
Ja den historian är spännande, skrämmande och intressant. Vi ska nog vara ganska glada ändå att vi har avpolletterat desa instutioner. Men visst fyllde de en funktion just då, man visste ju var alla "tokstollar" var. Är ganskaavis på ditt projekt, en kanonide!
Håller med! Kanonbilder! /Matti
Svar från Thordur   2012-01-01 22:05
Tack o bock Matti=)
mvh
peter
Snygga bilder i häftig miljö!
Svar från Thordur   2012-01-01 22:22
tack för det Per=)
mvh
peter
Lycka till Peter med ditt projekt, mycket bra bilder:o)
mvh synnöve
Svar från Thordur   2012-01-01 22:23
tack Syn=) ska bli kul att få göra klart detta=)
mvh
peter
Det här ser lovande ut Peter! Fortsätt i den här stilen :).

/Torbjörn
Svar från Thordur   2012-01-02 18:05
tack för det Torbjörn=) kul är det
mvh
peter
Spännande fotomiljö, din modell passar verkligen in där...
Som uppväxt i Säter är ju den "vita staden" och kanske speciellt gamla fasta en mytomspunnen del av min egna livshistoria. Kul med ett projekt och att du "gör nåt mer" av fotandet i den gamla byggnaden. Fina bilder, gillar framför allt ettan och trean.
//Barbro
Svar från Thordur   2012-01-02 18:06
kul som tusan är det Barbro=)och tack för kommentaren=)
mvh
peter
Grymt! Liksom att ta det ett steg vidare! Väldigt tjusigt!

Mvh/Peter
Svar från Thordur   2012-01-02 18:07
tack För det Peter=)
mvh
peter
Håller med ovanstående talare...grymma bilder...och helt annat än dimmig björkskog - kul!!!
Första bilden är KANONBRA!!!!

Gott nytt år! / Lena
Svar från Thordur   2012-01-02 18:07
hehhehe lite omväxling förnöjer ju=)
mvh
peter
Härligt att kunna gå vidare i sitt fotande........
Bild 1 är kanon
Marianne
Svar från Thordur   2012-01-02 18:07
tack o bock=)
mvh
peter
Det där gjorde du jäkligt bra Peter. Näst sista bilden gillar jag mest.

Tommy
Svar från Thordur   2012-01-02 18:08
tack Tommy=)
mvh
peter
Det här har du fått till j...igt ! bra Peter, ett okänt kapitel inom sjukvården i Sverige som säkert inte många har en aning om men som du får fram i ljuset med ditt projekt på FASTA bra jobbat, ångrar bara att jag inte kunde vara med sist ni var där :( för hoppningsvis kanske jag får vara med vid nästa besök :)
Ha det gott och god fortsättning

Mvh/Thomas
Svar från Thordur   2012-01-03 22:41
Tack o bock Thomas=) har vart jäkligt kul än så länge och vi har en bit kvar så jag säger till när det blir av nästa vända=)
mvh
peter(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?